úterý 10. března 2015

Co vlastně nazýváme dřevěnou mřížkou? Na co ji lze použít?

Kromě toho, že dřevěná mřížka je praktická, je také atraktivní. A proto není divu, že její využití je tak různorodé a není omezen jenom na podklad pro popínavé rostliny.
Určitě už každý viděl takovou dřevěnou mřížku v zahradě, jenom nevěděl, že se takto nazývá tento ozdobný element. Dřevěná mřížka je vhodná nejenom do exteriéru, ale také do interiéru. Navíc, čím dál, tím častěji mřížku použijí dizajnéři, společnosti vyrábějící nábytek nebo domácí kutily.

Ale co vlastně je tato část nábytku? Dřevěná mřížka, okrasná mřížka, větrací mřížka, nebo někdy také klášterní mřížka je tabule z tenkých lišt, které jsou slepené tak, aby nebyly vidět stopy lepidla.

Název klášterní mřížka pochází z dob, kdy se tato mřížka používala v klášterních zahradách, nebo na oknech klášterů, které takto zabezpečovali nebo jenom zdobili. Odtud pochází i jeden z názvů. 



Velikou výhodou je mnohostranné využití. Neslouží pouze jako ozdoba zahrady, ale lze je použít mnoha dalšími způsoby, například jako výplň dveří nábytku. Při použití na ukrytí radiátoru je praktická a dekorativní v jednom. Mřížka je vhodná na ukrytí radiátoru i z toho důvodu, že nebrání v cirkulaci vzduchu, ale je téměř nemožné přes ni vidět. Proto ji zvykli používat na ukrytí radiátorů, jiných topidel, bojlerů, elektroměrů nebo jako výplň dveří.
Jako výplň dveří se používá především na skříně v předsíni, na boty nebo v kuchyni.

Kdo neví, kde lze takovou mřížku sehnat, těm bych doporučil následující stránku: www.cz.bambusratan.com

Žádné komentáře:

Okomentovat